Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

PERSTECHNIEKEN:
Het verbinden van alle type geleiders.
Onder perstechnieken verstaan we het verbinden van alle type geleiders en met de daartoe aangewezen matrijzen en gereedschappen. Een goede persing van het aansluitmateriaal op de geleider is van cruciaal belang om een perfecte, maar vooral veilige electriciteits-geleiding te bekomen.

Een klein onderdeel met een zeer groot impact:
Een slechte kabelaansluiting kan zorgen voor een toegenomen overgangsweerstand die opwarming tot gevolg heeft en zelfs kan leiden tot brand. In deze opleiding leer je zelf de kabelschoenen correct te persen volgens de juiste voorschriften.

PROGRAMMA:
- Soorten kabelschoenen en hun toepassingen
- Correct persen van een kabelschoen.
- Nadelen van slechte verbindingen.
- Kabelschoenen persen op gecompacteerde kabels.
- Persen van Aluminium en DIN- norm kabelschoenen.
- Aluminium en koper correct verbinden.
- Overzicht persgereedschappen en toebehoren.

CERTIFICERING:
Onder toezicht van onze Certified Klauke Trainers wordt een praktijkexamen afgelegd. Indien geslaagd ontvangt de deelnemer het certificaat ‘Persverbindingen’ met een geldigheidsduur van drie jaar. Na drie jaar vervalt de geldigheid van de certificering en dient de deelnemer zich opnieuw te laten certificeren.

INFORMATIE:
Waar: NUSSBAUMER Opleiding Center (Zinkstraat 10 - 1500 Halle)
Wanneer: Op aanvraag
Duurtijd: 1/2 dag - 8.30u. tot 12.30u. of 12.30u. tot 16.30u.
Referentie: 0006/0001
Certificaat: Met certificaat
Deze opleiding duurt een halve dag. Wij voorzien het installatiemateriaal en de gereedschappen. Wij voorzien een lunch tussen 12.30 u en 13 u en een koffiepauze in de voor- en namiddag.

VOLTA:
Val je als werkgever onder het PSC 149.01? Neem dan zeker contact op met Volta! Volta betaalt immers een premie tot € 15,50 per uur wanneer je je arbeider een erkende opleiding laat volgen en je beantwoordt aan de voorwaarden. Meer info? www.volta-org.be, 02 476 16 76 of contacteer je regionaal adviseur!Laden
Laden